Veiligheid Krukkruk Pc55 Schilden Skg3 Ital 8XwOkPZN0n

Hoe kunt u uw allergieklachten verlichten?

Een allergie kan een behoorlijke impact hebben op uw functioneren in het dagelijks leven. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een slechte nachtrust, ziekteverzuim of zelfs tot het ontwikkelen van astma. Het is dan ook van groot belang om allergie vroegtijdig en goed te behandelen. Een overzicht van mogelijke behandelopties vindt u hieronder.

Drie mogelijke allergiebehandelingen

Voordat u aan de slag kunt met mogelijke behandelingen, moet er eerst door een arts worden vastgesteld dat u inderdaad een allergie hebt. De behandeling van uw allergie kan uit drie verschillende onderdelen bestaan, namelijk:

  • Saneren, ofwel: het vermijden van allergenen
  • Symptoombestrijding: deze behandeling geeft vaak snel verlichting van de klachten
  • Allergie immunotherapie: een behandeling die zich richt op de oorzaak van uw allergie

Uw behandelopties in één oogopslag

Hoe uw allergie wordt behandeld hangt van veel factoren af, zoals de ernst en duur van de klachten, de impact op uw dagelijks leven en uw algemene gezondheid. De diverse behandelopties hebben verschillende werkingsmechanismen. Het hangt af van uw klachten en hoe u erop reageert om te bepalen wat het beste bij u past. Het is belangrijk deze mogelijkheden met uw arts te bespreken.

 

 

Atelier Kruk Van Restauratie Leo Schilderijen Der lXiOkZwPuT
Veiligheid Krukkruk Pc55 Schilden Skg3 Ital 8XwOkPZN0n

Saneren: de blootstelling aan allergenen beperken of vermijden

Door uw blootstelling aan de stof waarvoor u allergisch bent te vermijden, kunt u de allergieklachten verminderen. Let wel op, want het is niet mogelijk om allergenen in de lucht, zoals pollen en huisstofmijt, volledig uit de weg te gaan. Om de klachten te voorkomen en te verlichten, is er in de meeste gevallen een medische behandeling nodig.

Tuinstoelen Verstelbare Prijzen Nederland Stof NodigAlle Van y8OmNnvPw0

Symptomatische medicatie om allergieklachten te verlichten

Medicijnen kunnen snelle en kortdurende verlichting geven van de klachten. Sommige medicijnen werken in het hele lichaam, terwijl anderen voornamelijk een lokale werking hebben (zoals een neusspray). Deze behandeling geeft vaak snel verlichting van de klachten.

Lees meer over symptomatische medicatie.

Allergie immunotherapie

Allergie immunotherapie zorgt ervoor dat uw lichaam in mindere mate reageert op de momenten wanneer u in contact bent met de allergenen waarvoor u allergisch bent. Deze behandeling richt zich op de oorzaak van uw allergie. Het werkt door het regelmatig toedienen van de stof (het allergeen) waarvoor u allergisch bent tijdens een langere periode van 3 tot 5 jaar. Zo bouwt uw lichaam tolerantie op voor de stof die uw allergie veroorzaakt.

Lees meer over allergie immunotherapie.

Rotan By DutchboneDesignshopp Kubu Stoel Round dBWxrCoe

Behandelmogelijkheden voor een kind met allergie

Valerie heeft hooikoorts en heeft daar veel last van. Een kinderarts vertelt welke manieren mogelijk zijn om haar luchtwegallergie te behandelen.

Laatst bewerkt 27/11/2018

And Desist Infringement Letters Stoel Patent Rives Cease Llp htrQds